MTG gör ny storaffär – kliver in i indiska miljardbolaget Nazara

MTG gör ny storaffär – kliver in i indiska miljardbolaget Nazara

Jørgen Madsen Lindemann, vd för MTG.

Finwire / Breakit

Affär klar på lördagen.

MTG:s ESL förvärvar en minoritetspost i det indiska spelföretaget Nazara Technologies, samt tecknar ett avtal med Nazaras dotterbolag Nodwin Gaming. Nazara kommer att börsnoteras under året och väntas då värderas till motsvarande tre till fem miljarder kronor, enligt India Times.

Affären inbegriper ett licensavtal med Nodwin Gaming, en indisk startup som nyligen förvärvades av Nazara. Under licensavtalet erhåller Nodwin exklusiva rättigheter att arrangera ESL-tävlingar i regionen för de kommande fem åren.

Affären säkerställer även distributionsrättigheter för ESL-innehåll för den indiska marknaden.

Manish Agarwal som är vd för Nazara Technologies uppger att han ser fram emot att samarbeta med ESL för att föra in globala spel till Indien och andra framväxande marknader (emerging markets).

ESL:s vd Ralf Reichert bedömer att Nazara som uppges vara ett av de ledande företagen för mobilspel kommer hjälpa företaget att expandera ESL genom strategiska lokala samarbetsavtal.

Enligt Hindu Business Line har Nazara Technologies lämnat in en ansökan om börsnotering, och investerat i mobilspelsföretag såsom NextWave MultiMedia, Mastermind Sports och Moong Labs.

Läs fler artiklar
LÄS MER