Logan Pauls video blev droppen – Nu tar Youtube hårdare tag

Breakit - Logan Pauls video blev droppen – Nu tar Youtube hårdare tag

Youtubern Logan Pauls senaste video får Youtube att skärpa regler. Foto: TT

Caroline Englund

Reporter

Youtubern Logan Paul la ut en video där han ger döda råttor elchocker. Nu vill Youtube införa nya hårdare regler för hantering av stötande innehåll.

Det är inte första gången Youtubern Logan Paul, som har 16,6 miljoner prenumeranter, är i blåsväder. Vid årsskiftet la han upp en video som visade en död kropp i en japansk skog som är känd för många självmordsfall. Kritiken blev massiv, inte minst mot Youtube. Logan Paul raderade klippet och bad om ursäkt men la alltså för några dagar sedan upp en ny kontroversiell video där han ger elstötar till döda råttor.

Youtube stoppade all annonsering på Logan Pauls sajt efter råttvideon, som av många ansågs vara stötande, och nu kommer det att bli hårdare tag mot liknande fall, skriver sajten Techcrunch. 

Youtube kommer att plocka bort möjligheten att tjäna pengar på videoklipp, mer specifikt tillgången till annonsprogram av olika slag, om innehållet på kanalen kan uppfattas som stötande.

”Vi kan även ta bort möjligheten att bli rekommenderad och att finnas på hemsidan eller under trendfliken” skriver Youtubes produktchef Ariel Bardin i ett blogginlägg.

För att lyckas genomdriva de hårdare reglerna kommer ett team med mänskliga kuratorer i kombination med AI-verktyg granska innehållet och se till att det inte strider mot Youtubes riktlinjer.

Läs fler artiklar
LÄS MER