Klarna-chef blir ny vd på Uber-konkurrenten Mytaxi

Mytaxi
Klarna-chef blir ny vd på Uber-konkurrenten Mytaxi

Foto: Daimler

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Marc Berg tar över Daimler-ägda Mytaxi.

Mytaxi är en tjänst som fungerar på samma sätt som till exempel Lyft och Uber. Frilanschaufförer ansluter sig till Mytaxis plattform och sedan kan användarna beställa och betala för transport direkt i sin telefon.

Bolaget, som ägs av tyska giganten Daimler, lanserade i Stockholm 2016.

Nu står det klart att bolaget värvar en ny vd. Det är betalbolaget Klarnas vd för DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz), Marc Berg, som tar över taxibolaget.

“Jag är glad över att ha hittat en så pass erfaren strateg och digital vd som Marc. Jag känner mig övertygad om att Marc kommer fortsätta att bygga vidare på den enorma tillväxt som företaget har haft under det gångna året och att han fortsätter forma organisationen till en ledande global aktör inom mobilitet”, säger Stephan Unger, som är ordförande för Supervisory Board samt styrelsemedlem för Daimler Financial Services.

Inkluderat Beat och Clever Taxi, två bolag som förvärvats av Mytaxi, är bolaget för närvarande verksamt i 70 städer i Europa och Sydamerika samt har mer än 120.000 registrerade förare.

Uppdatering: Den som tar över Marc Bergs roll på Klarna blir Robert Bueninck, som tidigare varit landschef för Holland och Belgien på den digitala banken.

"Robert har varit på Klarna i nästan 6 år under vilka han har levererat fantastiska resultat, visat strategiskt ledarskap och framförallt passionerat drivit värde för handlare och konsumenter. Vi är jätteglada att kunna hitta interna kandidater av detta kaliber för att leda den här viktiga regionen för Klarnagruppen", meddelar bolagets presstalesperson Aoife Houlihan i ett mejl till Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER