Vice Media missar intäktsprognos – aktieägare kräver vinst under 2018

Breakit - Vice Media missar intäktsprognos –  aktieägare kräver vinst under 2018

Finwire / Breakit

Redovisade intäkter på över 800 miljoner mindre än väntat

Vice Media uppges ha missat sin intäktsprognos med 100 miljoner dollar under 2017, skriver Wall Street Journal. Bolaget hade räknat med intäkter på 805 miljoner dollar.

Enligt uppgift berodde motgången på en tuff situation för kabel-tv-kanalen Viceland, vars chef Andrew Creighton har fått tjänstledigt efter anklagelser om sexuella trakasserier. Han tros inte komma att återvända till tjänsten, uppgav personer med insyn.

Den tomma platsen gör nu att vd Shane Smith tvingas på jakt efter en ersättare samtidigt som han letar efter fler toppchefer för att klara av arbetsbördan. En av insynspersonerna sade att situationen med Andrew Creighton har försvårat den ansträngningen.

Under tiden ska också bolagets investerare, däribland TPG och Disney, ha krävt att Vice Media klarar av att uppvisa vinst redan i år. Enligt affärstidningen kan detta leda till uppsägningar inom företaget. Kontrollerande ägare i Vice Media är Shane Smith.

I ett uttalande sade en talesperson att företaget förväntar sig att uppvisa en ”stark finansiell tillväxt över alla delar av verksamheten” i år.

Läs fler artiklar
LÄS MER