Musk tror att Tesla går med vinst redan i år

Tesla Elbilar
Musk tror att Tesla går med vinst redan i år

Direkt / Breakit

Trots problemen med Model 3 – Tesla hoppas gå med vinst under 2018.

Amerikanska Tesla, som tillverkar elbilar, steg under efterhandeln i New York på onsdagen.

Det investerare tog fasta på var att Tesla visade upp ett starkt kassaflöde på 509 miljoner dollar för fjärde kvartalet 2017. En vändning från fjolårets negativa kassaflöde på 301 miljoner dollar under samma period.

Det starka kassaflödet gav marknaden ett lugnande besked då det tidigare funnits oro för att kassan skulle börja sina. Dessa farhågor kom på skam då bolaget kunde visa upp en kassa på 3,4 miljarder dollar i slutet av det fjärde kvartalet vilket var strax under vad visades upp under det tredje kvartalet 2017.

Tesla räknar nu med bolaget ska kunna nå en uthållig rörelsevinst under 2018. Att Tesla ska visa rörelsevinst under 2018 framkom under onsdagens rapportpresentation där vd Elon Musk sade följande:

"Jag är försiktigt optimistisk kring att vi ska kunna visa ett positivt rörelseresultat utan engångskostnader någon gång under 2018".

Teslas steg in på massmarknaden med Model 3 har inte varit helt oproblematisk. Den nya bilmodellen som lanserades förra sommaren har kantats av rejäla förseningar.

Under inledningen av 2018 meddelade vd Elon Musk att bolaget levererat 1.550 bilar av Model 3 under det fjärde kvartalet 2017. Det var klart lägre än de 4.100 som marknaden väntat sig. Ett starkt kassaflöde är en nödvändig ingrediens i att lyckas med lanseringen av Model 3 som krävt investering för att rätta till uppkommande hinder i produktionen.

Läs fler artiklar
LÄS MER