Leo vegas kliver in i Tyskland – skriver avtal med fotbollsstjärnor

Breakit - Leo vegas kliver in i Tyskland – skriver avtal med fotbollsstjärnor

Lothar Matthaus, f.d. fotbollsspelare

Direkt / Breakit

Det svenska spelbolaget siktar in sig på den tyska marknaden.

På onsdagsmorgonen släppte Leo Vegas sin senaste kvartalsrapport, där det framgick att spelintäkterna ökade med 76 procent till 24,8 miljoner euro i januari.

Exkluderat för förvärvet av Royal Panda uppgick spelintäkterna till 20,9 miljoner euro motsvarande en tillväxttakt på 48 procent.

"Med flera fantastiska förvärv, utmärkelser, listbyte och en stark start på det första kvartalet ser vi alla på LeoVegas fram mot ett spännande 2018", uppger Gustaf Hagman i ett pressmeddelande.

Leo Vegas meddelar samtidigt att bolaget köper upp det maltesiska bolaget World of Sportsbetting, som innehar en sportsbettinglicens och en kasinolicens i tyska delstaten Schleswig-Holstein. Bolaget har också en godkänd, landsomfattande, ansökan för en sportsbettinglicens genom tyska delstaten Hessen.

En godkänd ansökan för en sportsbettinglicens i delstaten Hessen innebär att man får marknadsföra sportsbetting fritt i hela Tyskland.

Leo Vegas betalar 2,6 miljoner euro kontant och förvärvet beräknas slutföras under februari 2018.

Leo Vegas skriver samtidigt avtal med den tyska fotbollsikonen Lothar Matthäus och den tyska handbollsprofilen Stefan Kretzschmar som ambassadörer för den tyska marknaden.

Läs fler artiklar
LÄS MER