Mejlbolaget Mixmax får in 80 miljoner i nytt kapital

Breakit - Mejlbolaget Mixmax får in 80 miljoner i nytt kapital

Caroline Englund

Reporter

Bolaget Mixmax, som grundats av den svenska entreprenören Olof Mathé, lanserade för några år sedan en tjänst som gör det möjligt att lägga till nya funktioner i ditt mejlkonto. Nu tar bolaget in cirka 82 miljoner kronor i nytt kapital.

Mixmax är baserat i San Fransisco och deras tjänst har idag över 10.000 kunder.

De nya pengarna ska bolaget använda för att växa. Planen är att utöka personalstyrkan från 18 till 50 personer, att lägga till stöd för nya plattformar som Outlook och Exchange och att lansera ett nytt mobilt gränssnitt.

"Det är otroligt kul att vi har sådant förtroende från investerare och kunder och det här gör att vi kan bli mycket mer djärva på produktsidan", säger Olof Mathé till Breakit.

Vad är er plan för 2018?

"Planen är att uppfinna mejl för företag på nytt. Det har ju inte hänt så mycket på den fronten de senaste 20 åren. Vi vill göra samma sak för mejl som Slack har gjort för chatt."

Enligt Olof Mathé är mejl den kommunikationskanal som oftast används för att prata över organisationsgränser, problemet är att systemet inte var utformat för det från början. 

I en tidigare intervju med Breakit berättar Olof Mathé att bolaget kom till eftersom han själv kände sig frustrerad över hur alla vanliga mejlprogram är utformade.

Några exempel på saker som Mixmax tjänst förenklar i mejlprogrammen är att sätta upp möten och skriva dokument direkt i mejlen.

I dag kan Mixmax bara användas till Gmail. Att man planerar att utöka tjänsten, så att också de företag som använder Exchange och Outlock kan använda den, kommer att vara en viktig del i företagets utveckling, tror Olof Mathé. 

Bland de som nu satsar pengar i bolaget finns svenska riskkapitalbolaget Creandum som också investerat i Spotify.

Läs fler artiklar
LÄS MER