Buildsafe ska säkra byggandet – landar jätteavtal med svenska jätten

Buildsafe Byggbranschen
Buildsafe ska säkra byggandet – landar jätteavtal med svenska jätten

Viktor Broberg.

Towe Boström

Reporter

Med Skanska i ryggen laddar nu säkerhetsföretaget för att växla upp rejält.
”Det kommer innebära ett konstant inflöde av nya användare”, säger Buildsafes vd Viktor Broberg

Svenska Buildsafe vill göra det lättare för byggföretag och underleverantörer att ta kontroll över arbetsmiljön. Företaget har utvecklat ett digitalt verktyg där alla inblandade kan rapportera, följa upp och utvärdera risker för att stärka säkerheten på arbetsplatserna.

Nu står det klart att Buildsafe landat ett avtal med Skanska, ett av världens största byggbolag, som ska rulla ut verktyget på alla sina arbetsplatser under året.

”Det är en fantastisk möjlighet för oss att tillsammans driva på digitalisering i byggbranschen”, säger Buildsafes vd Viktor Broberg.

Han grundade bolaget för tre år sedan tillsammans med Samuel Jaeger, Leo Sydow, Johan Brunedal och Deniss Karavajev.

Viktor Broberg vill inte säga hur mycket affären är värd, men det ska röra sig om upp emot 500 projekt bara i år. Det här innebär även att även till exempel underleverantörer, bjuds in att använda Buildsafe.

”Det här partnerskapet kommer innebära ett konstant inflöde av nya användare”, säger Viktor Broberg.

Buildsafes tjänst används redan i dag av cirka 800 Skanska-medarbetare och 600 underentreprenörer i projekten. 

Byggsäkerhetsföretaget uppger sig ha omsatt runt 8 miljoner kronor under förra året.

"Det är egentligen nu vi går ut med Skanska stort, vilket kommer att ge positiva effekter", kommenterar Viktor Broberg.

Anders Rehnström är operativ chef för Skanska Sverige:

Våra byggprojekt och dess människor behöver digitala och mobila verktyg i världsklass, och för den digitala resan vi står mitt i behöver vi också partners i framkant – Buildsafe är en av dem”, säger Anders Rehnström. 

Sedan tidigare har Buildsafe samarbeten med aktörer som HSB och Stockholm Stad. Verktyget har även använts vid jättebygget Urban Escape i Stockholm, kvarteret där Spotify har sitt nya huvudkontor.  

Utöver den svenska satsningen är Buildsafe även i full gång med att etablera sig i Storbritannien. Det är en betydligt med utvecklad och konkurrensmässigt tuffare marknad.

”Skanska ger en fantastisk skjuts på den marknaden då de är extremt väl sammankopplade med arbetsmiljö och säkerhet", säger Viktor Broberg.

Bolaget har tagit in kapital i två rundor. I mars 2016 gick riskkapitalbolaget Moor och Almi Invest in med totalt 3 miljoner kronor. I december förra året fyllde man på kassan med ytterligare sju miljoner kronor. Då gick bland annat Concrete Ventures och SRI Capital in som delägare.

Läs fler artiklar
LÄS MER