Starbreeze i förläggaravtal med Mohawk Games som arbetar på ett strategispel

spelbranschen Spelutveckling spel
Starbreeze i förläggaravtal med Mohawk Games som arbetar på ett strategispel

Bo Andersson Klint, vd på spelbolaget Starbreeze. Foto: Press

Finwire / Breakit

Tecknar avtal med Civilization-veteraner.

Spelutvecklingsbolaget Starbreeze har tecknat ett förläggaravtal med Mohawk Games rörande ett projekt som går under arbetstiteln 10 Crowns.

Projektet beskrivs som ett strategispel där spelaren ska skapa den mäktigaste dynastin i världshistorien. Teamet bakom Mohawk Games leds av branschveteraner som tidigare arbetat med några av Civilization-spelen, skriver Starbreeze i ett pressmeddelande.

"Som spelare och stor beundrare av Civilization IV är jag väldigt spänd över att få se hur 10 Crowns kommer att ta den klassiska strategispelsgenren vidare. Jag ser så fram emot att få jobba tillsammans med Mohawk på spelet", säger Starbreeze vd Bo Andersson-Klint i en skriftlig kommentar.

Starbreeze kommer att få tillbaka 120 procent av sin investering, inklusive marknadsföringskostnader, innan [intäktsdelning sker till Mohawk Games]. Efter att investeringen är återbetald får Starbreeze 50 procent av de framtida intäkterna. Mohawk Games behåller 100 procent av de immateriella rättigheterna relaterade till 10 Crowns.

Läs fler artiklar
LÄS MER