Efter flyttbeskedet – nu lämnar tunga digitala chefer Nordea

Nordea
Efter flyttbeskedet – nu lämnar tunga digitala chefer Nordea

Nordeas koncernchef Casper von K​oskull. Foto:TT

Towe Boström

Reporter

Fler toppar lämnar.

Enligt Dagens industri har nu ytterligare tre toppchefer lämnat storbanken Nordea. Det rör sig bland annat om IT-chefen och chefen för digitaliseringen av Nordeas banktjänster. 

Beskeden kommer i ett kritiskt skede för banken. Utöver planerna på att flytta huvudkontoret till Finland håller banken på att göra sig av med närmare en femtedel av de anställda. 

I november kom beskedet att finanschefen Heikki Ilkka lämnade Nordea – detsamma gällde för treasury- och vice finanschefen Tom Johannessen.

Bland de namn som nu uppges ha lämnat banken återfinns Alvaro Garrido. Han har haft rollen som koncernövergripande it-chef med ansvar för Nordeas viktiga strategiska it-omställning. 

Omständigheterna kring varför Alvaro Garrido slutat är inget Nordea vill kommentera. 

Nordea ska även ha tappat en chef inom Group Digital, en enhet som ska stärka satsningen på digitala banktjänster. En av enhetens två chefer, Poul Raaholt, har lämnat sin post under oklara omständigheter. 

Ingen av de nämnda positionerna uppges ha ersatts av permanenta lösningar ännu. 

Den tredje chefen som lämnat är Erik Kjellberg, verksam inom området regelefterlevnad. Inte heller han har ersatts av någon ny medarbetare.

"I en organisation som utvecklas är det inte alltid så att en person som lämnar rakt av ersätts med en ny, utan roller kan förändras", säger Nordeas presschef Afroditi Kellberg till DI.

Läs fler artiklar
LÄS MER