Zalando fortsätter växa – skruvar upp intäktsprognosen för 2015

Kinnevik Zalando Kvartalsrapport
Zalando fortsätter växa – skruvar upp intäktsprognosen för 2015

Cristina Stenbeck. Foto: Lars Pehrson/SVD/TT.

Sara Lindmark

Reporter

Den tyska modejätten Zalando omsatte motsvarande 7 miljarder kronor under andra kvartalet 2015 och växte med 34 procent.

Zalando är Europas största renodlade klädhandlare på nätet och växer så det knakar. Modesajtens största ägare är det svenska investmentbolaget Kinnevik som drivs av Cristina Stenbeck. Kinnevik äger för närvarande 32 procent av Zalando.

Under årets andra kvartal omsatte Zalando 733 miljoner euro motsvarande 7 miljarder kronor. Under motsvarande period förra året var siffran 546 miljoner euro. Det innebar en tillväxt på 34 procent.

Zalando var lönsamt även under det andra kvartalet med en rörelsemarginal på 4,1 procent.

Siffrorna gör att bolaget höjer sin intäktsprognos för helåret 2015 och räknar med en intäktsökning på mellan 28 och 31 procent. Den tidigare prognosen spådde en ökning på mellan 20 och 25 procent.

“Svenska kunder är väldigt modemedvetna och har till fullo tagit till sig shopping online de senaste åren. Vi satsar på att inspirera våra kunder och öka deras nöjdhet genom att lansera nya tjänster. Vi har nyligen infört en live-kundchatt och arbetar med att förbättra den genomsnittliga leveranstiden med hjälp av vår partner Postnord, skriver Delphine Mousseau, på Zalandos marknadsavdelning, i en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER