Fick sparken efter storbråket - nu är Sean Rad tillbaka som vd

Tinder
Fick sparken efter storbråket - nu är Sean Rad tillbaka som vd

Foto: JD Lasica/Flickr

Sara Lindmark

Reporter

Tinder och Chris Payne var ingen lyckad matchning. Sean Rad, som slutade efter anklagelser om könsdiskriminering, får tillbaka vd-jobbet på dejtingtjänsten.

Det var i mars i år som Chris Payne utsågs som vd för dejtingappen Tinder. Men efter bara fem månader lämnar han jobbet och istället återvänder en av grundarna, Sean Rad, till vd-posten. Han har den senaste tiden arbetat som produkt- och marknadsansvarig inom företaget.

Styrelsemedlemmen Matt Cohler berättar för nyhetssajten Recode att Chris Payne inte passade in i företaget.

“Det stod klart efter några månader att det inte skulle fungera på lång sikt. Alla förstod det, både styrelsen och Christopher. Därför var det lika bra att göra något åt saken snabbt”, säger han.

Vad Chris Payne nu ska hitta på är oklart, han har tidigare arbetat inom Ebay, Microsoft och Amazon.

Som en del i Tinders omstrukturering tillsätts också en ny tjänst som verkställande styrelseordförande. Den rollen kommer att innehas av Greg Blatt som idag är styrelseordförande i The Match Group där både Tinder och dejtingsajten Match.com ingår.

Matt Cohler säger till Recode att han är nöjd över hur ledningen har hanterat situationen.

“I den här typen av företag som växer så snabbt måste allting hända snabbt. Jag är stolt över att alla runt styrelsebordet var mogna nog att ta tag i situationen.”

Sean Rad fick sparken som vd på Tinder efter en uppmärksammad tvist med en kvinnlig tidigare medarbetare, som har stämt företaget för könsdiskriminering.

Läs fler artiklar
LÄS MER