Spaning: "Jättelikt sparpaket nästa steg för H&M"

Spaning: "Jättelikt sparpaket nästa steg för H&M"

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

I veckans podd tar Stefan Lundell och Olle Aronsson ett rejält grepp på krisbolaget H&M.

För att lyssna i Apples podcaster – klicka här.

Krisen i H&M har varit på allas läppar den senaste tiden och klädjättens kvartalsrapport bjöd inte på många ljusglimtar. H&M har halkat efter i det digitala racet och försäljningssiffrorna har varit en besvikelse.

I samband med att rapporten släpptes bekräftade H&M även Breakits avslöjande om en ny satsning. Den har fått namnet Afound och H&M ska sälja både sina egna och andras varumärken på sajt och i butik. 

I veckans podd sticker Stefan Lundell ut hakan och flaggar för att nästa steg för H&M kan vara ett kraftigt sparpaket.

"Man måste öka lönsamheten i de befintliga butikerna och där finns det rent krasst bara en väg att gå och det är att minska antalet medarbetare", säger Stefan Lundell i podden och referar till ett samtal med en relativt stor H&M-ägare:

"Den jag har pratat med och man kanske inte ska ta den siffran så bokstavligt men han nämnde en siffra på runt 10.000 tjänster som skulle bort", säger Stefan Lundell i podden men poängterar att det bara är spekulationer och inte några källor med någon direkt insyn som han talat med.

Stefan Lundell pekar också på att ett naturligt steg för att få ner kostnaderna kan vara ett stopp för inköp av konsulter.

Dessutom diskuterar Stefan och Olle bland annat vem som ska köpa Klarna och så har de lite heta nyheter om podcastvärlden.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER