Glöm Beyoncé – här är Founder Ladies disslåt mot riskkapitalet

Founder ladies Jämställdhet
Glöm Beyoncé – här är Founder Ladies disslåt mot riskkapitalet

Founder ladies

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

Trots att resultaten är bättre i bolag som drivs av kvinnor hamnar investeringar hos företag som drivs av män. Det vill Founder Ladies ändra på – med hjälp av en Beyoncé-cover.

Företag som har en kvinna i grundarteamet gör 63 procent bättre i från sig än företag där alla grundare är män. Det visade en färsk undersökning av riskkapitalbolaget  First Round som vi rapporterade om i förra veckan.

En annan undersökning visar att företag som leds av kvinnor resulterar i 35 procent bättre vinst vid investeringar.

Trots detta har bara 3 procent av alla bolag i USA som stöds av riskkapitalbolag kvinnor i ledande positioner.

Det har ett gäng kvinnliga techgrundare, som bland annat står bakom träningsplattformen Dibs, nu bestämt sig för att belysa på ett lite annorlunda sätt – genom att spela in en musikvideo och göra en cover på en Beyoncé-låt.

Gruppen, med det passande namnet Founder Ladies, har skrivit en egen version av Beyoncés hitlåt “Put a ring on it”. Texten går kort och gott ut på att ge en känga åt alla de riskkapitalbolag som missar chansen att investera i bolag med hög tillväxt – bara för att företagen inte leds av män.

Titta och lyssna nedan!

Det är dock inte bara kvinnor som missas när VC-firmorna ska investera. Breakit har tidigare berättat om hur svarta kvinnor bara får ta del av 0,0001 procent av allt riskkapital i USA.

Läs mer

Därför blir kvinnor inte toppchefer lika ofta (och så kan det förändras)

Manliga eller kvinnliga ägare? Nu ska Vinnova mäta de som söker pengar

Lena Apler totalsågar Selins utspel om kvinnor: “Massiv gubbighet”

Läs fler artiklar
LÄS MER