Glöm Beyoncé – här är Founder Ladies disslåt mot riskkapitalet

Breakit - Glöm Beyoncé – här är Founder Ladies disslåt mot riskkapitalet

Founder ladies

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

Trots att resultaten är bättre i bolag som drivs av kvinnor hamnar investeringar hos företag som drivs av män. Det vill Founder Ladies ändra på – med hjälp av en Beyoncé-cover.

Företag som har en kvinna i grundarteamet gör 63 procent bättre i från sig än företag där alla grundare är män. Det visade en färsk undersökning av riskkapitalbolaget  First Round som vi rapporterade om i förra veckan.

En annan undersökning visar att företag som leds av kvinnor resulterar i 35 procent bättre vinst vid investeringar.

Trots detta har bara 3 procent av alla bolag i USA som stöds av riskkapitalbolag kvinnor i ledande positioner.

Det har ett gäng kvinnliga techgrundare, som bland annat står bakom träningsplattformen Dibs, nu bestämt sig för att belysa på ett lite annorlunda sätt – genom att spela in en musikvideo och göra en cover på en Beyoncé-låt.

Gruppen, med det passande namnet Founder Ladies, har skrivit en egen version av Beyoncés hitlåt “Put a ring on it”. Texten går kort och gott ut på att ge en känga åt alla de riskkapitalbolag som missar chansen att investera i bolag med hög tillväxt – bara för att företagen inte leds av män.

Titta och lyssna nedan!

Det är dock inte bara kvinnor som missas när VC-firmorna ska investera. Breakit har tidigare berättat om hur svarta kvinnor bara får ta del av 0,0001 procent av allt riskkapital i USA.

Läs fler artiklar
LÄS MER