Apple utreds även i USA för långsamma batterier

Apple iPhone
Apple utreds även i USA för långsamma batterier

Foto: TT

Finwire / Breakit

Mer batteritrubbel för tech-giganten.

Det amerikanska justitiedepartementet och finansinspektionen, SEC, håller på att utreda Apple för att ha gjort äldre Iphones långsamma. Granskningen är till för att avgöra om bolaget bröt mot värdepapperslagarna när uppdateringen av äldre Iphones ledde till en sämre prestanda, rapporterar Bloomberg News.

Enligt personer med insyn befinner sig processen i ett tidigt skede där utredare håller på att titta över bolagets offentliga uttalanden om situationen.

Utredarna är bekymmersamma om att företaget kan ha vilselett investerare om prestationen i sina mobiler, uppges det.

Apple har bekräftat att man blivit kontaktade av statliga tjänstemän och sade att man håller att ge svar på deras frågor.

Det var i december som Apple erkände att äldre Iphones hade gjorts långsamma i samband med en uppgradering av operativsystemet. Bolaget har hävdat att detta gjordes för att kompensera för den sämre batteriprestanda som uppstår över tid vid användning av mobilerna. Kritiker har dock avfärdat förklaringen och istället sett det hela som ett sätt för Apple att få kunder att gå över till att köpa nya mobiler.

Apples åtgärd har hur som helst lett till ett flertal stämningar världen över och inledda utredningar i Frankrike och Italien.

Läs fler artiklar
LÄS MER