Tesla har tappat viktig batteriingenjör

Elbilar Batterier
Tesla har tappat viktig batteriingenjör

Foto: TT

Finwire / Breakit

Den senaste i en lång rad nyckelpersoner som har lämnat.

Ernest Villanueva som är en av de viktigaste batteriledarna inom Tesla har lämnat företaget. Han slutade för flera månader sedan har affärskanalen CNBC fått reda på.

Villanueva har hjälpt till att designa batterimodulerna som driver alla Teslas fordon, inklusive Model 3. Personligen innehar han flera patent, enligt uppgift.

Bakgrunden till varför Villanueva lämnat framgår inte. Uppgifterna om hans avhopp är från en person med insyn. Tesla har avböjt att kommentera.

Villanueva började på Tesla 2006. Vid tidpunkten var företaget bara var tre år gammalt och Elon Musk agerade som styrelseordförande men inte vd.

Villanuevas avhopp är bara det senaste i raden där flera ingenjörer på Tesla valt att gå ut genom dörren. Celina Mikolajcza till exempel har valt att gå vidare med att hjälpa Uber med dess satsning inom flygbilar.

På Tesla var Celina Mikolajczak ansvarig för allt som rörde batteritekniken, inklusive cellkvaliteten och materialanalysen. Hon slutade tidigare denna månad.

Under januari uppges även Jason Mendez och Will McColl, båda ingenjörschefer med involvering i produktionen av Model 3, ha lämnat enligt sidan Jalopnik.

Läs fler artiklar
LÄS MER