Mark Zuckerberg gav precis en fet present till våra lokaltidningar

Breakit - Mark Zuckerberg gav precis en fet present till våra lokaltidningar

Mark Zuckerberg kommer med en sen julklapp. Foto: Istock/AP Photo/Esteban Felix.

Erik Wisterberg

Reporter

Här är det senaste från Facebooks algoritm-cirkus.

Digitala medier, varumärken och influencers världen över biter på naglarna i ren skräck varje gång Mark Zuckerberg berättar om förändringar i den algoritm som styr 2 miljarder människors Facebook-flöde. 

2018 har redan bjudit på en rad omvälvande förändringar. Och under måndagskvällen kom ytterligare en massiv omprioritering. Facebook ska ge oss mer material från lokala nyhetskällor.

”I dag uppdaterar vi news feed för att också prioritera lokala nyheter så att du kan se ämnen som har en direkt inverkan för dig och ditt lokalsamhälle och så att du kan upptäcka vad som händer i ditt lokala område”, skriver Facebook i ett pressmeddelande.

De två tidigare uppdateringarna har handlat om att ge Facebooks användare mindre innehåll från medier, och mer från vänner, samt om att skapa en slags gräddfil för medier som bedöms vara trovärdiga.

Den senaste uppdateringen blir ännu ett slag mot breda publicister med lättviktigt innehåll. Den blir också en rejäl present till den i Sverige så hårt prövade lokalpressen.

Facebook är tillsammans med Google den största externa trafikkällan för många digitala medier. 

Läs fler artiklar
LÄS MER