HelloFresh räknar med att omsättningen ökade med uppemot 59 procent i fjärde kvartalet

Hello Fresh Mat på nätet Matleveranstjänst
HelloFresh räknar med att omsättningen ökade med uppemot 59 procent i fjärde kvartalet

Jessica Schultz lämnade bolaget 2015. Foto: Press

Finwire / Breakit

Matleveransföretaget HelloFresh levererade 39,5 miljoner måltider till mer än 1,45 miljoner kunder under det fjärde kvartalet.

Siffrorna motsvarar ökningar på 65 procent respektive 69 procent från samma period året innan och ser HelloFresh kunna lämna en preliminär prognos för omsättningen i kvartalet.

Enligt bolaget väntas den starka ökningen ha lett till att omsättningen hamnar på mellan 250-253 miljoner euro (158,7). I procent motsvarar det en ökning på mellan 58-59 procent.

För helåret bedöms omsättningen bli någonstans mellan 902-905 miljoner euro, vilket är en ökning på upp emot 52 procent från 2016.

I en kommentar uppger vd Dominik Richter att det fjärde kvartalet var det bästa för helåret vad gäller tillväxten. HelloFresh släpper sin rapport för det fjärde kvartalet den 21 mars.

Tyska matleveransbolaget HelloFresh drog igång 2011 med den svenska entreprenören Jessica Nilsson, numera Schultz, som en av medgrundarna. Hon lämnade bolaget 2015 och är numera investarare på svenska riskkapitalbolaget Northzone.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER