Rekordstart på nya året – aldrig har så många läst Breakit som nu

Delar av Breaktis redaktion

Breakit

Breakit

Nu är vi Sveriges näst största affärssajt.


Vi på Breakit har nästan demonstrativt undvikit att skriva hyllningsartiklar på temat “Nu har vi slagit nya läsarrekord”. Bland traditionella nyhetsmedier är det annars en populär genre där chefredaktörer slår knut på sig själva för att hitta en positiv vinkel – oavsett hur nedslående upplagesiffrorna är.

Men en dag som denna är det ingen idé att sätta sig på för höga hästar. Vi är helt enkelt för glada och stolta för att lyckas hålla tyst.

Breakit har sedan årsskiftet passerat milstolpe efter milstolpe – kolla här:

# Sedan trettonhelgen har Breakit i genomsnitt haft drygt 208.000 unika läsare per vecka.

# Det innebär att vi nu med marginal är Sveriges näst största affärssajt. Klassiska namn som Affärsvärlden (cirka 150.000 unika läsare/vecka), Veckans Affärer (167.000 läsare/vecka i januari) och Resumé (144.000 läsare/vecka i januari) är med marginal distanserade.

# Jämfört med samma period förra året talar vi om en tillväxt på nästan 80 procent. Tittar vi istället på antalet sidvisningar, som kommersiellt är betydligt viktigare, ser det ännu bättre ut – plus 100 procent jämfört med 2017.

Vi på Breakit tycker det är allra roligast att konstatera att det är god journalistisk som främst ligger bakom läsarframgångarna. Året har inletts med flera stora granskningar och avslöjande vilket gett en turboeffekt på vår trafik.

I förra veckan publicerade vi ett av de största reportagen som vi gjort sedan starten för tre år sedan. Vår reporter Towe Boström ägnade månader åt att leva ett dubbelliv som Instagram-stjärna. Har du inte läst reportaget än så gör det nu.

Genomslaget på sociala medier och i andra traditionella mediekanaler har varit stort och reportaget har hittills haft över 70.000 läsningar.

Men nu får det vara slut med skryt.

Tack för att du läser oss – dags att börja jaga vidare efter nästa scoop.

Läs mer