Blankningsexperten gav tummen upp – då rusade Twitter-aktien

Breakit - Blankningsexperten gav tummen upp – då rusade Twitter-aktien

Foto: Richard Drew/AP/TT

Finwire / Breakit

Blankarexperten Citron research är ovanligt positiv.

Twitter stiger på nya uppköpsspekulationer och positiva kommentarer från blankarexperten Andrew Left på Citron Research. Det rapporterar bland annat affärssajten Bloomberg.

Twitter handlas just nu till den högsta nivån på fem veckor efter att ha noterat en uppgång under gårdagen på 9,5 procent. Aktien fortsatte också upp i efterhandeln.

CNBC rapporterar att Left som är mest känd för att korta aktier – det vill säga att satsa på aktiekursen sjunker – har sagt att Citron Research har en långposition i Twitter, och uppger att Twitters har en underskattad marknadsposition inom sociala medier. Lefts bedömning är att nivåerna av engagemang på Twitter och relevansen som Twitter har på samhället inte kan förnekas.

Vidare rapporterar finanskanalen att förvaltaren David Einhorn på Greenlight Capital köpte Twitter-aktier tidigare i januari. Det köpet motiverades med värderingen.

"Trots en stor användarbas och bred räckvidd har Twitter ett företagsvärde på cirka 2 procent av Facebook, den största sociala medieplattformen", sade han.

Twitter har ett marknadsvärde på cirka 18 miljarder dollar jämfört med Facebooks 547 miljarder dollar.

Läs fler artiklar
LÄS MER