Uppsalas Ngenic flyttar in på Things – utökar personalstyrkan

Uppsalas Ngenic flyttar in på Things – utökar personalstyrkan

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Uppsalabaserade Ngenic, som utvecklat en smart termostat, flyttar in på startuphotellet Things i Stockholm.

Det uppkopplade hemmet är en ständig snackis och ett av bolagen som vill hjälpa människor spara pengar på elräkningen är det Uppsalabaserade bolaget Ngenic.

Nu växlar bolaget upp och flyttar in på det KTH-baserade co-workingspacet Things.

"Things är en otroligt spännande smältdegel där vi kommer knyta bra kontakter och får möjighet att sitta nära likasinnade. Mycket internationell kompetens trängs inom dessa väggar och inför expansionen ut i Europa är det ingen nackdel", säger Björn Karlström, som tilltredde som marknadschef på Ngenic tidigare i somras.

Enligt Björn Karlström finns det flera fördelar med att sitta på Things i Stockholm.

"Things ger oss likasinnade bordsgrannar, bra möjligheter att nätverka och så kommer vi närmare startup-världen rent fysiskt."

I samband med flytten meddelar bolaget även att man utökar personalstyrkan med ytterligare en utvecklare. Det innebär att man nu är nio personer som arbetar på Ngenic.

Bolaget kommer däremot inte att överge Uppsala. Majoriteten av de anställda kommer fortsatt att sitta kvar på bolagets gamla kontor.

Ngenic teknologi bygger på en kombination av hårdvara och mjukvara. Genom att mäta hur externa faktorer förändras, så som elpriser och solljus, hjälper deras system till att hitta en så effektiv och jämn värmelösning som möjligt. 

LÄS MER: Spara energi med hjälp av appar – het fråga för techbolagen

Läs fler artiklar
LÄS MER