Instagram om problemen på plattformen: "Har gjort förbättringar"

Instagram Sociala medier
Instagram om problemen på plattformen: "Har gjort förbättringar"

Foto: Istockphotos.

Towe Boström

Reporter

Nu kommenterar Instagram Breakits stora granskning.

Går det att köpa sig till framgång på Instagram? För att svara på frågan skapade vi ett Instagram-konto med över 20.000 köpta följare och kryddade med köpta likes och kommentarer. 

Hur det fungerar – och hur det gick – att försöka lura annonsörer kan du läsa mer om här. 

Enligt Instagram är det förbjudet att köpa följare, och uppges vara någonting man arbetar hårt med att stoppa. 

Men vårt konto upptäcktes aldrig – trots att vi köpte över 6000 följare i taget vid vissa tillfällen.

Breakit har vid upprepade tillfällen sökt Instagram för en kommentar, utan framgång. Till slut fick vi dock svar från Lukasz Lindell, som är extern konsult vid Facebook i Norden. Sociala mediejätten äger som bekant Instagram. 

Lukasz Lindell förklarar att användandet av bottar och spam inte är tillåtet på Instagram och hänvisar till användarvillkoren. 

Här står det bland annat att du inte får skapa eller skicka kommentarer, gilla-markeringar eller någon annan form av kommersiell eller trakasserande kommunikation till Instagram-användare.

Budskapet är tydligt: Du får inte skapa konton hos tjänsten på otillåtna sätt, med exempelvis automatiserad enhet, skript, bot eller liknande.

Lukasz Lindell berättar vidare att Instagram genomfört förbättringar under de senaste månaderna gällande automatiseringen av identifiering av falska registreringar.

"Detta har minskat mängden falska konton och spam som användarna ser. Instagram har också lanserat system som identifierar spam-kommentarer för att säkerställa att engagemanget och diskussionerna i användarnas publiceringar är äkta. Förutom tekniska lösningar används också vid behov juridiska åtgärder för att stävja tjänster som bryter mot våra regler", skriver Lukasz Lindell i en kommentar. 

Läs fler artiklar
LÄS MER