Coinbase har passerat 1 miljard dollar i intäkter

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

USA:s största handelsplats för kryptovalutor, Coinbase, har utfärdat en varning till sina egna aktieägare.
Det skriver techsajten Recode, som också har uppgifter om att bolagets intäkter har passerat 1 miljard dollar.

Varningen riktar sig till de som överväger att sälja aktier i Coinbase till externa aktörer, främst då riskkapitalister. Flera aktieägare i Coinbase vittnar om ett köpintresse från dessa bolag.

”Som ett privat företag tillåter Coinbase inte handel med aktier på sekundära marknader av olika skäl, bland annat det faktum att det inte finns full och lika information tillgänglig på marknaden”.

”Vi kommer att vidta lämpliga åtgärder om vi finner att människor har sålt Coinbase-aktier i strid med våra avtal att inte göra det” sade Coinbase i ett uttalande till tekniksajten.

Det stora intresset för Coinbase har att göra med prisuppgången för flera av valutorna under slutet av förra året. Enligt personer med insyn har Coinbases intäkter passerat en miljard dollar och därmed med råge överstigit den tidigare prognosen på 600 miljoner dollar för 2017. Coinbase tjänar sina pengar genom courtage.

Processen med aktieförsäljning i Coinbase kan endast ske genom finansieringsrundor.

Coinbases värde uppskattas att vara minst det dubbla jämfört med den senaste värderingen på 1,6 miljarder dollar från i augusti.

Läs mer