Facebook testar ny videofunktion

Breakit - Facebook testar ny videofunktion

Caroline Englund

Reporter

Facebook testar en ny funktion där användarna kan titta på videoklipp tillsammans i särskilda grupper.

När Facebook ändrade sin algoritm för nyhetsflödet förra veckan sa grundare Mark Zuckerberg att syftet med förändringen var att skapa mer interaktion mellan användarna och att komma bort från den passiva konsumtionen av flödet.

Nu planerar bolaget för ännu en förändring som syftar till mer interaktion. Just nu testas funktionen “Watch party” (Tittarfest) som innebär att grupper av Facebook-användare kan titta på videoklipp tillsammans i särskilda grupper på forumet, skriver den amerikanska sajten Recode.

“När alla tittar tillsammans och kommenterar och reagerar samtidigt skapar det en gemensam tittarupplevelse som skapar samma typ av engagemang som vi har sett när videoklipp sänds live”, skriver Fidji Simo som är produktchef för Facebooks videosatsningar i ett uttalande.

Den nya tjänsten är bara i sin linda och testas just nu av ett fåtal personer. Exakt hur den kommer att fungera framöver är inte klart men som det ser ut nu kan den som vill titta på en video tillsammans med andra gå in i ett särskilt videorum via appen. Där ser alla på samma video och kan kommentera live. När videon är slut försvinner alla kommentarer och interaktioner.

Läs fler artiklar
LÄS MER