H&M krisar – då köper Stordalen och Douglas på sig

H&M e-handel
H&M krisar – då köper Stordalen och Douglas på sig

Direkt / Breakit

Tankade aktier sista kvartalet.

Finansmannen Gustaf Douglas köpte aktier för 122 miljoner kronor i H&M under det sista kvartalet och ägde per årsskiftet därmed 800.000 aktier i bolaget.

Innehavet är nu värt cirka 125 miljoner kronor och innebär att H&M är den 53,6 miljarder kronor tunga Gustaf Douglas-portföljens elfte största innehav.

Även den norske hotellägaren och profilen Petter Stordalen köpte på sig H&M-aktier i slutet av förra året. Sista kvartalet dubblade han nästan sitt innehav när han köpte 100.000 aktier och har nu 225.000 H&M-aktier.

Största innehav utöver det helt dominerande Latourinnehavet på drygt 50 miljarder kronor är Investor, som Gustaf Douglas också äger aktier i för nästan en halv miljard kronor.

Gustaf Douglas säger till Nyhetsbyrån Direkt att han inte närmare vill kommentera sin syn på H&M och deras möjligheter att klara sig i en allt mer digitaliserad konfektionsbransch, men säger att han "alltid har haft uppfattningen att det är ett bra och välskött företag", och att "de kan sina saker; sedan är det bara att se vad som händer".

Han uppger sig vidare ha handlat kläder hos företaget och då fått uppfattningen att det är "väldigt professionellt" skött, men vill inte gå in på om han har prövat på e-handel.

Varför han trots sin positiva syn sålde H&M-aktier under kursnedgångarna de senaste åren vill han inte heller gå in på.

Läs fler artiklar
LÄS MER