Facebook satsar på liveströmning – men bara för superkändisar

Facebook satsar på liveströmning – men bara för superkändisar

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

Nu ska det bli möjligt för officiella personer att kommunicera direkt via liveströmning när Facebook tar upp kampen med Meerkat och Periscope.

Ingen har nog undgått att märka vilket fokus som Facebook numera lägger på video på sin sociala medieplattform. Nästa steg ser nu ut att bli liveströmning.

Genom en ny funktion i appen Mentions, som används av offentliga personer, ska kändisar nu kunna kommunicera direkt med sina fans via video. Fansen kan i sin tur gilla, dela och kommentera klippen i realtid.

Först ut med en video genom den nya funktionten är skådespelaren Dwayne “The Rock” Johnson. Snart kommer även Serena Williams, Michael Bublé och Martha Stewart att följa efter.

Det har länge spekulerats i när Facebook ska ta steget till liveströmning. Det blev en stor hajp runt företaget Meerkat som lanserade en liknande tjänst och drog in en stor mängd riskkapital. Strax därefter köpte Twitter Meerkats konkurrent Periscope och många trodde att Facebook skulle köpa upp Meerkat för att inte halka efter.

Nu lanserar de alltså sin egen tjänst och läget ser surt ut för Meerkat som plötsligt konkurrerar med två av världens största sociala nätverk.

Läs fler artiklar
LÄS MER