7 svenska techprofiler avslöjar de sämsta råden som de har fått

Foto: Istockphoto.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Tips och råd ges oftast i välmening. Men det är inte alltid det landar rätt hos mottagaren. Här listar 7 entreprenörer och techchefer de sämsta exemplen som nått deras öron.

Varje söndag publicerar Breakit How to en uppskattad intervjuserie som går under namnet Techledaren svarar. Vi tycker att materialet är för intressant för att bara falla i glömska så vi har brutit loss frågan “Vad är det sämsta rådet du har fått som entreprenör/ledare?” och sammanställt svaren här:

1. Cecilia Bernard, Sverigechef på Making Waves:
“Att man inte kan vara kompis med sina anställda, fy vad trist det skulle vara att gå till jobbet om man inte man inte fick umgås med människor som man genuint gillar”.

Läs mer här.

2. Ulrika Viklund, vice vd för Magine:
"'Håll det för dig själv', det vill säga att hålla viktiga nyckelpersoner utanför. Som när styrelsen eller grupp-vd försöker att sköta vissa detaljfrågor som rör den operativa verksamheten utanför den operativa ledningsgruppen. Jag tycker alltid att det är bättre om man är några fler som försöker ordna upp svåra problem och det skapar också mer motivation".

Läs mer här.

3. Emilie Andersson, grundare och operativt ansvarig på Lysa:

"Att jag borde stanna på min förra arbetsplats istället för att dra igång en startup och gå utan lön. Lysa är det roligaste och mest givande jag har gjort".

Läs mer här.

4. Dinesh Nayar, grundare och vd för Fyndiq:
“Att det skulle vara bra för output och produktivitet att ‘lite ibland ruska om i leden’ genom att sparka folk. Den som sa det eller de som tycker det tror jag inte någonsin lett framgångsrika bolag som driver förändring. De har snarare erfarenhet från att se människor som rader i excel-ark och har lite kunskap om hur du bygger dedikerade och fokuserade team”

Läs mer här.

5. Victoria Bastide, teknikchef på Lifesum:
"Gå in och styr med hela handen, så att de vet vem som bestämmer, gör gärna någon förändring för att demonstrera att det är du som är in charge. Uruselt råd om man vill bygga hållbara team och organisationer".

Läs mer här.

6. Mike Radoor, vd för Ocast:
“Att hushålla med pengarna och driva en konservativ källarverksamhet om det finns ett hål på marknaden för din produkt. I min mening bör du satsa allt du har i dig, plus mer. Mer om du har ett bra team, en bra produkt och en marknad för det”.

Läs mer här.

7. Tim Bjelkstam, medgrundare och vd för Tiptapp: “Att försöka vara på ett visst sätt, som någon annan, istället för att utgå ifrån vem man själv är och anpassa sitt ledarskap därefter”.

Läs mer här.

Läs mer