Postnords vd Håkan Eriksson: "Vi har ett imageproblem"

Breakit - Postnords vd Håkan Eriksson: "Vi har ett imageproblem"

Andelen paket som levererades i tid i fjol ser ut att sjunka jämfört med 2016, enligt företagets egna mätningar till och med oktober.

Caroline Englund

Reporter

E-handlarna skapar förväntningar som inte alltid går att uppfylla. Det säger Postnords vd Håkan Eriksson i en DN-intervju. Det statliga bolaget har det senaste året haft problem med förluster, leveransmål och image.

Andelen paket som levererades i tid i fjol ser ut att sjunka jämfört med 2016, enligt företagets egna mätningar till och med oktober. Postnords vd ser det inte som alarmerande även om han medger att företaget har vissa problem.

"Vi har ett imageproblem och vi har fortfarande inte en 100-procentig kvalitet" säger han i en intervju i Dagens Nyheter

Han  säger också att e-handlarna ibland skapar förväntningar som kanske inte går att uppfylla.

“Det är viktigt att vi jobbar tillsammans med branschen så att vi kan ge rätt förutsättningar. Kan man packa samma dag och leverera in till oss kan kunden få det väldigt snabbt. Kan man inte det så kommer det att ta längre tid”, säger han till tidningen.

Håkan Eriksson kommenterar också den massiva ökningen av paketförsändelser från Kina som bland annat beror på ökat intresse för att köpa prylar på sajter som Wish, Alibaba och Ali express. Bland annat säger han att företaget gör en betydande förlust på Kinapaketen. 

Läs fler artiklar
LÄS MER