Senator sätter press på Apple om de slöa telefonerna

Breakit - Senator sätter press på Apple om de slöa telefonerna

TT/AP Photo/Alan Diaz.

Towe Boström

Reporter

Nu pressas IT-jätten att tala ut om sina långsamma iphones.

Apple har tidigare erkänt att man medvetet gjort äldre telefoner långsammare, och hävdat att försämringarna gjorts för att spara batteri.

Det här har väckt en hel del ilska och resulterat i stämningar mot Apple, och franska åklagare har även startat en utredning i frågan. 

Nu ryter även den republikanske senatorn John Thune ifrån. I ett brev till Apple pressar han IT-jätten att förklara sig och uppmanar till mer transparens framöver, skriver Recode. 

Uppgifterna om de långsamma telefonerna blev kända efter att utvecklare på Geekbench noterade dem, vilket ledde till att Apple erkände i december och bad om ursäkt.

Det räcker dock inte, menar senatorn, även om målsättningen varit att undvika problem med telefonerna. 

”Den omfattande kundkritiken som riktas mot företaget i ljuset av erkännandet talar för att det borde ha funnits bättre transparens”, skriver han.  

Senatorn riktar en rad frågor till Apple, bland annat om varför man bestämde sig för att byta ut batterier till en kostnad av 29 dollar istället för att göra det gratis.

Apple har gett erbjudandet efter att man fått utstå kritik för att man medvetet gjort gamla iPhones långsamma som kompensation för en sämre batteriprestanda.

Läs fler artiklar
LÄS MER