Solteknikbolaget Cleanergy siktar på börsnotering 2018

Breakit - Solteknikbolaget Cleanergy siktar på börsnotering 2018

Cleanergy startar nytt samarbete och satsar på börsnotering.

Caroline Englund

Reporter

Solteknik Cleanergy siktar på att börsnoteras senare i år. Det säger vd:n Jonas Eklind till Dagens Industri. Bolaget inleder också ett samarbete med det statliga Marockanska solenergibolaget Masen.

Sedan starten 2008 år har Cleanergy arbetat med utveckling och först för drygt ett år sedan började de sälja sina produkter.

Avtalet med Masen betyder att Cleanergys energilagring ska utvecklas och testas i en demonstrationsanläggning som ska stå klar till sommaren. 

”Avtalet är en avgörande milstolpe. Med Masen som partner för industrialisering av vår nya teknologi öppnas inte bara möjligheter för en mångmiljardmarknad i Marocko. Målet är att detta också ska bli en språngbräda för en bredare global lansering de närmaste åren”, säger Jonas Eklind till Dagens Industri.

Bolaget planerar också en börsnotering senare i år för att kunna ta det sista steget mot att bygga en produktion i Sverige. Vd:n Jonas Eklind sa till Breakit i slutet av 2016 att bolagets plan är att börja sälja solparker i större skala.

I Cleanergys styrelse finns en rad kända namn bland andra Bo Dankis, tidigare vd på börsjätten Assa Abloy och kemibolaget Perstorp, stjärnadvokaten och Vinge-delägaren Bertil Villard, Gunnebos tidigare vd Göran Gezelius och tidigare S-ministern Pär Nuder.

Läs fler artiklar
LÄS MER