"Tinder" för allt möjligt – nu även för ditt professionella nätverk

Tinder
"Tinder" för allt möjligt – nu även för ditt professionella nätverk

Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Match-gruppen tar sitt succékoncept vidare från dejtingvärlden.

Vad finns det inte ett “Tinder för”? På Breakit har vi tidigare rapporterat om att investerarnätverk, filmer, e-handeln och konsultmarknaden alla fått sin egen version av den omåttligt populära dejtingappen.

Egentligen handlar det om en väldigt enkel funktion som andra bolag bestämt sig för att kopiera, närmare bestämt appens swipe-funktion. Gillar man något drar man pekfingret åt höger, tycker man inte om något drar man åt vänster.

Nu rapporterar Techcrunch att trenden även tagit sig till de professionella nätverken. Denna gång kommer tjänsten för ovanlighetens skull direkt från Tinder – eller i varje fall dess ägare Match.

Ripple, som tjänsten heter, ska utmana Linkedin genom att låta användaren “swipea” mellan olika personer som kan inkluderas i ens nätverk. Grundaren Ryan Ogle, hävdar dock att det är stor skillnad på Tinder och Ripple.

“Folk har förvrängt varför Tinder lyckades. Swipe var såklart intressant, engagerande och roligt men anledningarna bakom Tinders framgång går mycket djupare än så. Vi fundera mycket på psykologin när man nätverkar och vad som håller folk tillbaka från att uppnå det de vill uppnå”, säger han.

Techcrunchs reporter konstaterar i artikeln att Ripple ändå känns väldigt lik sin förlaga.

Läs fler artiklar
LÄS MER