Storbanken sänker H&M – "För lite och för sent"

Breakit - Storbanken sänker H&M – "För lite och för sent"

Foto: Janerik Henriksson/TT

Direkt / Breakit

Storbanken fruktar att klädjättens åtgärder inte är nog.

H&M:s fjärde kvartal väntas helt klart bjuda på en rejäl resultatsmäll. När det gäller den långsiktiga strategin återstår det fortfarande att se huruvida H&M:s ledning kan hantera de problem som bolaget står inför, om nu den nuvarande ledningen är den rätta.

Det skriver den spanska banken Santander i en analysuppdatering per den 4 januari där riktkursen för H&M sänkts till 144 kronor från 174 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen. Santander upprepar samtidigt rekommendationen undervikt.

Det var sämre än väntat när klädjätten presenterade sina försäljningssiffror för det fjärde kvartalet i mitten av december. 

H&M:s svaga försäljning i det fjärde kvartalet var i sig inte överraskande men däremot omfattning, menar Santander som har sänkt sina prognoser för vinsten per aktie med 6, 17 och 20 procent för åren 2017-2019.

Även om nästa hållpunkt från H&M är bokslutet den 31 januari räknar Santander med att ledningens strategi för att få "skutan på rätt köl" kommer att presenteras fullt ut först på kapitalmarknadsdagen den 14 februari.

"Men vi befarar att de åtgärder som kommer att presenteras kommer visa sig vara för lite och för sent", skriver Santander.

Läs fler artiklar
LÄS MER