Hyundai vill lansera en autonom taxitjänst

Breakit - Hyundai vill lansera en autonom taxitjänst

Finwire / Breakit

Vill komma ikapp konkurrenterna.

Det sydkoreanska bilvarumärket Hyundai har börjat arbetet med att utveckla fordon och mjukvara för en förarlös taxitjänst. Det uppger bolagets nya innovationschef Chi Young Cho i en intervju med Bloomberg.

”Det mest brådskande för oss är att ta fram en mobilitetstjänst”, sade Chi.

Hyundais påskyndande beror på att bolaget har varit sent ute inom detta område. Chi som hämtats in från Samsung medgav själv att detta stämmer men tillade att möjligheten inte har försvunnit helt.

För att hinna ikapp har Hyundai nu gett Chi en arbetsgrupp på 200 forskare som ska hjälpa företaget att snabbare få fram en taxitjänst.

Hyundai är världens femte största biltillverkare men har på senare tid dragits med en svag försäljningsutveckling, delvis påverkat av fjolårets diplomatiska bråk mellan Sydkorea och Kina.

Att företaget nu ska ta fram en ny intäktskälla genom en autonom taxitjänst bedömer analytiker som osannolikt inom närmaste framtiden.

”För att starta en sådan verksamhet är det viktigt att de har strategiska partnerskap med företag inom telekom, navigation och stor data. De måste även ha genomfört tester innan de kan rulla ut tjänsten på vägen”, sade Koh Tae-bong, senior analytiker på Hi Investment & Securities.

Han ser Hyundai kunna dra igång en autonom taxiapptjänst först efter 2021.

Läs fler artiklar
LÄS MER