Nintendo siktar på att ha sålt 34 miljoner Nintendo Switch till nästa vår

Nintendo spelbranschen spel
Nintendo siktar på att ha sålt 34 miljoner Nintendo Switch till nästa vår

Direkt / Breakit

Den japanska speljätten Nintendo siktar på att sälja över 20 miljoner exemplar av sin spelkonsol Switch under det kommande räkenskapsåret april 2018 till mars 2019.

Det uppger Nintendos vd Tatsumi Kimishima för den japanska dagstidningen Kyoto Shimbun.

Nintendo Switch lanserades våren 2017 och den officiella prognosen för innevarande räkenskapsår, som sträcker sig till och med mars 2018, är 14 miljoner sålda enheter. I början av december 2017 hade 10 miljoner Switch sålts.

Med ett utfall i linje med prognosen för innevarande räkenskapsår, och om bedömningen för kommande räkenskapsår slår in, kommer alltså minst 34 miljoner enheter ha sålts våren 2019.

Av de spelbolag som handlas på Stockholmsbörsen är det främst THQ Nordic och Starbreeze som släppt eller utannonserat spel till Switch.

THQ Nordic har lanserat titlarna Battle Chasers: Nightwar, Sine Mora EXoch This Is The Police och har även utannonserat spelet Titan Quest för release 2018.

Starbreeze släpper Payday 2 till Switch nu i februari och har även utannonserat familjespelet Geminose: Animal Popstars, dock hittills utan någon tidpunkt för release.

Läs fler artiklar
LÄS MER