Apples ursäkt i natt: "Förstår om ni är besvikna

Apple
Apples ursäkt i natt: "Förstår om ni är besvikna

Foto: TT

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Apple ber om ursäkt efter att man gjort äldre telefoner långsamma medvetet.

När Apple för ett par veckor sen erkände att de medvetet gjort äldre telefoner långsamma har ilskan mot tech-jätten flödat. Apples version är att försämringarna har varit till för att rädda telefonens batteri. Den förklaringen har inte fallit i god jord hos trogna Iphone-användare som har vädrat sitt missnöje i sociala medier och minst åtta stämningsansökningar har kommit in mot bolaget.

Samtidigt kom uppgifter om att Apples vd Tim Cook fick en löneförhöjning med över 50 procent förra året och därmed lyfter över 100 miljoner kronor i årslön under 2017. En hög lön som naturligtvis inte behöver vara omoralisk men som kanske inte är en pr-mässig fullträff samtidigt som det verkar som att bolaget medvetet skinnar trogna konsumenter på deras hårt förvärvade slantar.

Den här pr-mässiga mardrömmen fick Apple att i natt gå ut och be om ursäkt.

”Vi förstår att vissa av er känner er svikna. Vi ber om ursäkt”, skriver bolaget i ett pressmeddelande och känner sig manade att förklara vad de kallar "flera missförstånd" om batteriskandalen.

”Först och främst, vi har aldrig – och skulle aldrig – göra något för att avsiktligt förkorta livslängden på någon Appleprodukt”, skriver bolaget.

Man skriver också att flera åtgärder nu kommer vidtas. Bland annat tänker man släppa en ny version av sitt operativsystem som gör att användarna lättare kan se hur batteriet mår. Man har dessutom bestämt sig för att sänka priset för batteribyte för modellerna Iphone 6 och senare.

Läs fler artiklar
LÄS MER