Tencent och Sequoia har också investerat i elbilsstartupen WM Motor

Breakit - Tencent och Sequoia har också investerat i elbilsstartupen WM Motor

Foto: TT

Finwire / Breakit

Kina är världens största marknad för elbilar.

Internetjätten Tencent och riskkapitalisten Sequoia Capital China har också deltagit i den kinesiska elbilsstartupen WM Motors finansieringsrunda.

Rundan blev tillkännagiven i slutet av november när WM Motor uppgav att en av deltagarna var Baidus riskkapitalenhet. Bolaget sade då även att ett antal hemliga finansiärer hade tillskjutit kapital.

Nu framgår det att Tencent och Sequoia är två av dessa. De övriga är den statsägda private equity-fonden China Structural Reform och Wukuang Capital, rapporterar China Money Network.

WM Motor har Freeman Shen som vd. Han är tidigare ordförande för Volvo China och en 20-årig veteran inom bilindustrin.

I samband med Baidu-avslöjandet uppgav Freeman Shen att hans företag inräknat för alla rundor hade tagit in sammanlagt 12 miljarder yuan, motsvarande 15,3 miljarder kronor.

”Vi siktar på att i slutändan ta in mellan 20 och 30 miljarder yuan”, tillade Freeman Shen i en kommentar med samma tekniksajt.

WM Motor väntas inom kort presentera sin första smarta elbil för massmarknaden. Den produceras i Kina och har en maximal körräckvidd på 600 kilometer. Prislappen är på 30 000 dollar.

Tencent och Sequoia är även investerare i WM Motor-rivalen Nio som tidigare i veckan visade upp sin första elbil ES8. Kina är världens största marknad för elbilar.

Läs fler artiklar
LÄS MER