Sök

Klubbat och klart – snuskung och kasinomiljardär satsar på Barnebys

Barnebys

Jonas Engwall och Jens bon Bahr. Foto: Breakit samt pressbild.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Jens von Bahr och Skruf-grundaren Jonas Engwall kliver in som nya delägare i auktionssajten Barnebys.
Samtidigt står det nu klart att Barnebys gör ännu ett uppköp.

Den svenska auktionssajten Barnebys vill bli ett slags Google för auktioner. Sajten samlar objekt från auktionshus runt om i världen, gör dem sökbara och tar sedan betalt för att skicka besökarna till sajterna där försäljningen sker.

Sedan tidigare backar investerare som Industrifonden, Accum Capital och Paradox-grundaren Fredrik Wester Barnebys. 

Nu läggs ytterligare två namnkunniga investerare till listan över delägare. Jens von Bahr, grundare av Evolution Gaming samt Skruf-grundaren Jonas Engwall kliver in i Barnebys.

Hur mycket de båda investerarna går in med vill man dock inte avslöja. 

"Köpeskillingen är konfidentiell, men vi har gjort två förvärv den senaste tiden och de är delfinansierade av deras investering”, säger Christopher Barnekow, vd och grundare av Barnebys.

Tidigare i december stod det också klart att Barnebys köper Simple Auction Site, som erbjuder en teknisk plattform för auktionshus, vilket var bolagets första förvärv. 

Nu har Barnebys klubbat hem ytterligare en verksamhet i USA. Bolaget köper den San Francisco-baserade sajten Collectors Weekly. Det är en redaktionell sajt som handlar om auktioner och antikviteter. 

"De har en miljon besökare per månad som är helt i vår målgrupp. Vi ser synergier för hur vi kan stärka varandra”, säger Pontus Silfverstolpe, medgrundare av Barnebys samt ansvarig för det redaktionella innehållet. 

”Vi bygger ett ekosystem för människor som söker unika ting och saker för sina hem globalt, dessa bägge förvärv hjälper till i kampen att öppna upp en tidigare föråldrad industri” fortsätter Pontus Silfverstolpe.

Läs mer