Hyperloop One tar in närmare en halv miljard – Richard Branson kliver in som ordförande

Breakit - Hyperloop One tar in närmare en halv miljard – Richard Branson kliver in som ordförande

Foto: TT

Finwire / Breakit

Virgin Hyperloop One meddelar att man har utsett Richard Branson till ny styrelseordförande och samtidigt tagit in 50 miljoner dollar, motsvarande 421 miljoner kronor, i riskkapital.

Virgin Hyperloop One meddelar att man har utsett Richard Branson till ny styrelseordförande och samtidigt tagit in 50 miljoner dollar, motsvarande 421 miljoner kronor.

I ett pressmeddelande uppger bolaget att kapitalet har tagits in innan den annalkande Series-C finansieringsrundan. För pengarna stod Caspian Venture Capital och DP World.

Vad gäller den operativa biten meddelar bolaget att man har slutfört den tredje testfasen och under den lyckats nå en rekordhastighet på 387 kilometer i timmen.

Nyhetssajten Axios har också kommenterat de senaste nyheterna från Virgin Hyperloop One och valt att lyfta fram kapitalinjektion som särskilt viktig. Detta eftersom företaget sägs ha haft en sinande kassa som hotade jobben för de cirka 300 anställda.

Hyperloop startade 2014 med att utveckla en teknik som var baserad på Elon Musks idé om rörliknande transportsystem.

I samband med en investering från Richard Bransons Virgin Group under hösten har man döpt om verksamheten till Virgin Hyperloop One. Nu står det alltså också klart att Richard Branson själv kliver in som styrelseordförande.

Läs fler artiklar
LÄS MER