Kivra får in ytterligare 25 miljoner från H&M-chefen och Wallenbergarna

Kivra Digital post
Kivra får in ytterligare 25 miljoner från H&M-chefen och Wallenbergarna

Stefan Krook, vd på Kivra. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Den digitala brevlådan fortsätter gasa.

Kivra är appen som vill ersätta pappersposten på ett säkrare sätt än mejl. Tanken är att företag och myndigheter ska betala porto för att skicka digitala brev till privatpersoner. De privata användarna loggar sedan in med Bank-ID för att öppna sin post.

Bolaget backas sedan länge av flera starka ägare. Bland annat H&M-vd:n Karl-Johan Perssons investmentbolag 41:an invest och familjen Wallenbergs bolag FAM. Under åren har bolaget tagit in hela 147 miljoner kronor till projektet.

Nu skjuter ägarna till ytterligare 25 miljoner kronor, rapporterar Di digital.

Ett av bolagets problem är att myndigheterna än så länge inte betalar något porto för tjänsten. Samtidigt betalar Kivra en avgift till Bank-ID varje gång en användare loggar in. Det betyder alltså att man i dagsläget förlorar pengar på all post som skickas från myndigheter. Det är endast företagsposten man drar in deg på idag.

”Som tur är har vi uthålliga ägare som under lång tid har tänkt att förnuftet måste segra. Det är orimligt att myndigheterna inte betalar porto digitalt när den privata sektorn gör det", säger Stefan Krook, vd på Kivra.

Läs fler artiklar
LÄS MER