Precisely landar mångmiljonavtal – får in tusentals kunder i ett svep

Precisely Digitalisering E-signering
Precisely landar mångmiljonavtal – får in tusentals kunder i ett svep

Simon Fouladi, operativ chef och medgrundare på Precisely, och Nils-Erik Jansson, vd och medgrundare. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Kontrakthanteringsstartupen Precisely landar avtal med Karnov group.

Precisely är ett av flera svenska bolag som gett sig in på den tunga uppgiften att digitalisera allt pappersarbete kring avtal och kontrakt.

Bolaget har flugit under radarn sedan starten och förra året omsatte man bara ungefär 158.000 kronor.

Nu har bolaget landat ett riktigt genombrottsavtal med Karnov group – ett bolag som levererar juridisk expertis och information till jurister och tjänstemän.

Avtalet innebär förenklat att de två bolagen kommer lansera en gemensam kontraktslösning under nästa år. Totalt har Karnov group ungefär 60.000 användare i Norden. Redan nu kommer avtalet att innebära flera tusen nya betalande användare för Precisely.

“Vi bryter ny mark tillsammans med Karnov group. Genom att stärka Karnovs innehåll med Preciselys teknologiplattform kommer vi tillsammans att göra livet enklare för en stor majoritet av Nordens ledande personer inom kontraktshantering”, säger Preciselys vd och medgrundare Nils-Erik Jansson.

Några exakta siffror på vad det innebär för bolaget i omsättnings vill han däremot inte delge.

Skulle man få alla Karnov groups nuvarande användare att teckna prenumerationer skulle det dock betyda flera tiotals miljoner kronor i årlig omsättning för bolaget.

Nils-Erik Jansson är för många i techsverige även känd för att ha grundat den affärsjuridiska byrån Jansson & Norin. Missa inte Breakits helgintervju med serieentreprenören och hans resa från "white boy crimes" och låssmedsjobb till att bli en av startupbranschens mest inflytelserika.

Läs fler artiklar
LÄS MER