Kommunikationsstjärnan lämnar musikstartup – värvas av EA

Breakit - Kommunikationsstjärnan lämnar musikstartup – värvas av EA

Sven Grundberg, avgående kommunikationschef på Soundtrack your brand. Foto: Johan Lygrell.

Jonas de Lange

Reporter

Soundtrack your brand tappar sin kommunikationschef Sven Grundberg.

I ganska exakt två år har Sven Grundberg styrt upp techbolaget Soundtrack your brands kommunikation. Innan dess har han varit journalist på bland annat Wall Street Journal och Dagens Nyheter och PR-chef på fintech-bolaget Izettle.

Nu får han en personlig dröm uppfylld och blir istället ansvarig för studiokommunikation i Sverige på spelgiganten Electronic Arts och dotterbolaget Dice.

“Jag är en gammal gamer och har spelat alldeles för många timmar Battlefield (ett av Dice mest framgångsrika spel reds. anm.) under åren”, säger han.

När han lämnar sitt gamla jobb strax innan jul blir det dock inte helt utan vemod.

“Soundtrack your brand har varit grymt, så det är klart att det kommer bli lite sorgligt. Det har varit ett knepigt beslut men den här möjligheten var något jag inte riktigt kunde bortse ifrån”, säger han.

Vad blir den största skillnaden mellan ditt nuvarande och ditt nya jobb?

“Det är storleken. EA är ett börsnoterat bolag med börsvärde långt över Ericsson. Det finns många fler mottagare av budskapet när man har miljontals spelare och tusentals aktieägare. Det är en komplexitet på en annan nivå, vilket jag varit nyfiken på att vara med om”, säger han.

Electronic Arts har nyligen mött en storm av kritik från fansen efter att man introducerat elementet “loot crates” i sitt spel Battlefront. Loot crates är ett slags lotteri inuti spelet där spelaren betalar för en låda med okänt innehåll.

Hur kommer du att göra för att hantera den typen av kriser framåt?

“Först och främst så har jag inte börjat på EA än så jag kan inte uttala mig å deras vägnar. Spelbranschen befinner sig i en enorm förändring just nu och det är en stor debatt i communityt kring det. Det är såklart en fråga man kommer att få bita i”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER