Amelia Fawcett föreslås till ny styrelseordförande i Kinnevik

Breakit - Amelia Fawcett föreslås till ny styrelseordförande i Kinnevik

Finwire / Breakit

Amelia Fawcett tar över som styrelseordförande i Kinnevik.

Investmentbolaget Kinneviks valberedning föreslår att Dame Amelia Fawcett blir ny styrelseordförande vid årsstämman 2018. Hon har varit styrelseledamot i Kinnevik sedan 2011 och har varit vice styrelseordförande sedan 2013. Hon ersätter Tom Boardman som har beslutat att avböja omval vid årsstämman 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Jag är mycket nöjd med att Amelia har accepterat att föreslås som styrelseordförande i Kinnevik. Sedan hon valdes in 2011 har Amelia varit en aktiv medlem i styrelsen, och bidragit med sina erfarenheter från att leda internationella bolag i ett flertal sektorer, såsom finansiella tjänster, media och telekom. Hon har även i flera år lett Kinneviks och
portföljbolagens arbete inom bolagsstyrning, riskhantering, regelefterlevnad och ersättningsprinciper, som styrelseledamot och ordförande för relevanta styrelseutskott. Jag ser fram emot att arbeta än närmre med Amelia i hennes roll som styrelseordförande", kommenterar Cristina Stenbeck, valberedningens ordförande.

Läs fler artiklar
LÄS MER