Uber i nytt samarbete i Singapore

Breakit - Uber i nytt samarbete i Singapore

Finwire / Breakit

Uber och Singapores största taxibolag ComfortDelGro inleder ett samarbete som innebär att ett joint venture etableras. Som en del i det har Uber gått med på att sälja majoriteten av sin biluthyrningsverksamhet i Singapore till ComfortDelGro, rapporterar Techcrunch.

Det samriskföretag som bildas värderas till 642 miljoner singaporeanska dollar, motsvarande 474 miljoner dollar. Kontantdelen av affären är på 295 miljoner singaporeanska dollar.

Affären beskrivs av tekniksajten som ett bakslag för regionala Grab. Detta eftersom uppgörelsen innebär att Uber får exklusiv tillgång till ComfortDelGros taxiflotta på mer än 15 000 bilar i Singapore. Det motsvarar nästan 60 procent av stadens samtliga taxibilar. Grab har sitt säte i Singapore.

Ubers försäljning till ComfortDelGro är för övrigt en del av den strategi som nya chefen för Asien-Stillahavsområdet, Brooks Entwistle, börjat implementera. Den går ut på att få företaget att ses mer som en vän och samarbetspartner till existerande taxibolag och regeringar snarare än fiende.

Förra veckan meddelade Uber att man börjar erbjuda kontantfria transaktioner i sin app i Vietnam efter att ha ingått ett samarbete med lokala betaltjänsten Momo.

https://techcrunch.com/2017/12/08/uber-comfortdelgro-singapore/

Läs fler artiklar
LÄS MER