Oracle låg bakom avslöjandet om Googles spårning av Android-användare

Google Oracle Android
Oracle låg bakom avslöjandet om Googles spårning av Android-användare

Finwire / Breakit

I förra veckan avslöjades att Google spårar sina Android-användare – även efter att de hade stängt av mobilen. Nu visar det sig att det är en av Googles ärkefiender som ligger bakom avslöjandet.

Oracle låg bakom förra månadens avslöjande om att Google spårade sina Android-användare även efter att de stängt av mobilen, rapporterar Recode.

Uppgifterna kommer från personer med insyn som uppger att Oracle har fört en medveten kampanj mot Google för att förorsaka det både finansiell och politisk smärta.

Oracle är annars kända för att vara Googles främsta fiende och de två sidorna befinner sig i en domstolstvist kring stulen datakod. Oracle anklagar Google för att ha skapat operativsystemet Android genom att kopiera och använda viktiga delar av Java.

Oracle har även vidtagit andra åtgärder mot Google som innefattat lobbying i Washington, krav på EU-straff och har till och med satt upp negativa Google-skyltar i delstaten Tennessee, enligt uppgift.

I en kommentar avvisade Oracle-chefen Ken Glueck uppgifterna och sade till tekniksajten att Google gör ett ”utmärkt jobb med att ge sig själva politisk och PR-mässig smärta och behöver ingen hjälp från oss”.

Läs mer

Googles tunga utspel – vad betyder det egentligen?

Google tänker inte köpa Tiktok enligt Sundar Pichai

Efter Spotifys personalreform - Mark Zuckerberg tar pappaledigt

Läs fler artiklar
LÄS MER