Svenska kryptovalutabolaget Quickbit siktar mot börsen nästa år

Quickbit Kryptovaluta
Svenska kryptovalutabolaget Quickbit siktar mot börsen nästa år

Foto: Istockphoto.com

Finwire / Breakit

Kryptovaluta är riktigt hett nu – nu siktar kryptovalutabolaget Quickbit mot börsen.

Kryptovalutor är bland det mest omtalade just nu. Bitcoin – den största och mest kända – har rusat långt över 1.000 procent under året och har bara det senaste dygnet gått upp med över 2.000 dollar. 

Med en ökad handel är det naturligtvis fler som vill åt kakan. Nu siktar det svenska kryptovalutabolaget mot en notering i början av nästa år på "lämplig handelsplats" som man skriver i ett pressmeddelande.

I samband med det  planerar att genomföra en spridningsemission.

Bolaget kommer emittera 2,0 miljoner units till teckningskursen 4,80 kronor per unit. Varje unit besstår av två aktier och vederlagsfri teckningsoption. Teckningsoptionen kan inlösas in i september 2018 till teckningskursen 3,20 kronor per aktie.

Av dessa 2,0 miljoner units kommer Abelcos aktieägare att ges förtur till 1,0 miljoner units, vilket meddelades i ett pressmeddelande igår den 6 december.

"Den positiva utveckling av bolaget som vi nu ser gör att vi snabbt behövde förstärka vår kapitalbas. Vi har valt att genomföra detta i två steg, ett nu till ett fåtal strategiska ägare och ett inom kort i samband med vår förestående notering på därför lämplig marknadsplats. Att kunna erbjuda långsiktiga aktieägare förtur för delar av vår kommande publika emission ser vi som ett bra sätt att ytterligare bygga de viktiga relationer vi har med våra ägare." säger Reinhold Konnander, vd i Quickbit.

Läs fler artiklar
LÄS MER