Uppgifter: Hajpade träningsappen Vint har stora problem

Uppgifter: Hajpade träningsappen Vint har stora problem

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Grundaren Louise Fritjofsson bekräftar uppsägningar och avbrutna förhandlingar med finansiärer.

Vint och dess vd Louise Fritjofsson är ett av de mer omskrivna bolagen på den svenska startup-scenen. Tjänsten lanserades i början av förra året och idén är att para ihop träningssugna med personliga tränare som erbjuder kurser i allt från löpteknik och klättring till zumba och thaiboxning. Tidsbokning och betalning sker genom appen, och Vint tar en procentandel av transaktionen.

Så här långt har dock verksamheten haft svårt att lyfta och nu uppger Dagens industri att bolaget dras med en rad problem. Enligt Di har ”merparten av de anställda sagts upp” och bolaget ska befinna sig i en ansträngd finansiell situation på grund av att en påtänkt investerare dragit sig ur.

”Vi har beslutat oss för att dra ned på antalet anställda - det har tagit längre tid än beräknat att hitta en "product market fit" och den största anledningen till detta är den komplicerade naturen av att bygga en peer-to-peer marknadsplats”, skriver Louise Fritjofsson i ett mail till DI.

Dessutom bekräftar hon att man i förra veckan avbröt diskussioner med en investerare på grund av ”svårigheter att komma överens om villkoren för investeringen”. Under sommaren har dock Vint fått in en del kapital från såddinvesteraren 500 startups.

Vi på Breakit rapporterade i våras om att en av grundarna, Leo Giertz, hoppat av bolaget. Louise Fritjofsson kommenterade då avhoppet så här:

"Det är ingen stor grej utan händer kontinuerligt i startupvärlden. Ibland måste man gå vidare till något annat som kallar ens namn”.

I samband med detta gjorde vi också en längre intervju med Louise Fritjofsson som du kan läsa här.

Läs fler artiklar
LÄS MER