Grundaren av kontroversiella musiktjänsten Groovesharks hittad död

Grooveshark
Grundaren av kontroversiella musiktjänsten Groovesharks hittad död

Maximiliano Martin

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Bara tre månader efter att musikströmningsplattformen Grooveshark stängdes ner har en av grundarna, Josh Greenberg, nu hittats död.

Redan i mars 2006 grundade de dåvarande studenterna Josh Greenberg och Sam Tarantino musiktjänsten Grooveshark – en musikströmningsplattform där användarna kunde ladda upp mp3-filer som alla sedan kunde lyssna på kostnadsfritt.

Det blev dock inte något tioårsjubileum för tjänsten, som tidigare i år stängdes ned på grund av hårda påtryckningar från skivbolagsjättarna.

Så här sade bolaget i samband med nedstängningen:

”Trots att vi hade de bästa av intentioner så gjorde vi väldigt allvarliga misstag. Vi misslyckades med att säkra licenserna från rättighetsinnehavarna  för majoriteten av musiken på tjänsten."

Nu rapporteras det dessvärre om tragiska nyheter kopplade till bolaget: den blott 28-årige medgrundaren Josh Greenberg har hittats avliden i sitt hem i Florida. Dödsorsaken är fortfarande inte fastställd, men enligt sajten Venturebeat ska det inte ha funnits något som tyder på brott, skador eller droger.

Josh Greenberg, som även var bolagets teknikchef, fick 2012 och 2013 utmärkelsen ”Top 30 under 30 for Music” av erkända Forbes Magazine.

Läs fler artiklar
LÄS MER