FinDash – verktyget som revolutionerar ditt företags vardag

Breakit - FinDash – verktyget som revolutionerar ditt företags vardag

Tillsammans med flera stora nordiska företagskunder utvecklar Danske Bank nästa generations finansiella plattform som aggregerar all finansiell information som kontohantering, valuta, investeringar från olika system och leverantörer i en vy.

Plattformen är skräddarsydd för varje enskilt företag och ger användarna översikt och kontroll på ett och samma ställe. FinDash, som plattformen heter, utvecklas löpande tillsammans med flera av Danske Banks företagskunder och kommer kontinuerligt utökas med nya funktioner. En inloggning till alla tjänster, tillgång till program från tredje part, sammankopplade tjänster och proaktiv finansiell rådgivning baserat på datadrivna rekommendationer kommer förenkla arbetet för företag.

Läs mer om framtidens digitala plattform

Ambitionen är att skapa ett verktyg som effektiviserar det dagliga arbetet och gör det lättare för företagen att fatta ekonomiska beslut. Bolagens finansavdelningar arbetar idag i flera olika miljöer och tillbringar onödig tid på att ta ut data från ett system för att lägga in i ett annat. I förlängningen kommer plattformen att öppna upp för andra tjänsteleverantörer i kundernas ekosystem.

"Det är en stark trend inom finansbranschen att förenkla för kunderna genom att tillhandahålla så kallade aggregators. I grund och botten handlar FinDash om att våra kunder ska kunna ägna mer tid åt sin kärnverksamhet. Plattformen innebär ett paradigmskifte för vår företagsverksamhet eftersom den kommer att förändra och fördjupa vår relation med kunderna", säger Berit Behring, vd Danske Bank Sverige.  

Co-creation med företagskunderna

Thule Group är ett av de svenska företag som varit involverade i utvecklingsarbetet av FinDash och har bland annat bidragit till ny funktionalitet kring visualisering av likviditet.

"I vårt företag är det viktigt att beslutsprocesserna är agila. En central del i detta är att det finns förutsättningar för oss att vara effektiva även i våra finansiella processer. Den här nya plattformen är lovande ur den aspekten", säger Magnus Thagg, Group Director of Treasury på Thule Group AB.

Sammantaget använder 65 företagskunder i hela Norden den nya plattformen som lanserades i en första begränsad testversion i maj. Plattformen vänder sig både till större och mindre företag och är anpassad till olika roller på kundsidan, exempelvis ägare, CFO eller ekonomichef, för att möta individuella behov av data och analys. Kundernas idéer och feedback har varit avgörande för hur lösningen ser ut idag och vad som kommer att utvecklas i nästa steg. Hittills har kundernas reaktioner varit positiva, framförallt på hur gränssnittet går att individualisera till olika funktioner och roller på bolagen.

Detta är en sponsrad artikel från Danske Bank Sverige, nordens näst största Bank. Banken ingår i Danske Bank Group, ett börsnoterat aktiebolag på Köpenhamnsbörsen med över 400 kontor i 15 länder. Läs mer om Findash här.

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits reportrar utan av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se.

Läs fler artiklar
LÄS MER