Postnords nödrop efter Black Friday: Hämta era paket nu

Postnord e-handel Black Friday
Postnords nödrop efter Black Friday: Hämta era paket nu

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Braksuccén för e-handeln under Black Friday gör att Postnords ombud översvämmas av paket. Nu går man ut och vädjar: Hämta era paket så fort som möjligt.

E-handeln under Black Friday sprängde alla gränser och det var gott om e-handlare som slog försäljningsrekord i en sällan skådad shoppingfest.

Men nu slår baksmällan till.

För Postnord, som står för en stor del av leveranserna, innebar Black Friday, och tiden fram till tisdagen, en ökning av antalet paket med över 40 procent jämfört med förra året.

"Det är fullt i alla fordon, i alla terminaler, i alla paketburar, i alla maskiner, på alla ombudens hyllor," säger Postnord Sveriges vd Anders Holm.

"Det går inte att hitta några extra fordon utöver dem vi redan förstärkt med. Under denna vecka kan därför många konsumenter få vänta en eller ett par dagar extra på sina försändelser."

Som allra värst är det ute hos ombuden där kunderna ska hämta sina paket. Hyllorna är överfulla och nu vädjar Postnord till kunderna att hämta ut sina paket.

"Personalen vid våra postombud gör ett fantastiskt jobb och är mer än någonsin beroende av att paket hämtas så snart som möjligt för att göra plats till nya som strömmar in. Om du har ett paket att hämta, gör gärna det så snart du kan," säger Anders Holm. 

Läs fler artiklar
LÄS MER