MTG växer digitalt: "Vi tar e-sporten till en global publik"

Breakit - MTG växer digitalt: "Vi tar e-sporten till en global publik"

Foto: TT

Finwire / Breakit

Mediakoncernen MTG håller i eftermiddag kapitalmarknadsdag i Stockholm.

Fokus ligger på uppdatering av bolagets pågående transformation, där digitala produkter nu står för 34 procent av koncernens försäljning, samt utökad rapportering för MTGx, där bolagets satsningar på bland annat e-sport ingår.

MTG-koncernens försäljning av digitala produkter ökade med 70 procent jämfört med samma kvartal i fjol och stod för 34 procent av koncernens totala försäljning i tredje kvartalet i år. Det kan jämföras med 21 procent motsvarande kvartal i fjol.

Här ingår inte försäljningen från det nyförvärvade Kongregate. 

MTG meddelar att man kommer att rapportera försäljning av digitala produkter på årsbasis. MTG börjar även rapportera försäljningen för respektive digital vertikal inom MTGx, det vill säga esport, online-spel, digitala videonätverk samt rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, för segmentet MTGx i sina delårsrapporter.

"Vi är starkare än någonsin inom våra traditionella marknader med spännande och engagerande innehåll för alla målgrupper vilka vi når över flera plattformar och över olika skärmar. Samtidigt tar vi esporten till en global publik, underhåller flera hundra miljoner online-spelare, och skapar videoinnehåll som genererar miljarder av visningar världen över", kommenterar Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef i MTG.

"MTG:s expertis ligger inom storytelling och våra berättelser finns tillgängliga överallt. Våra samarbeten med innehållsproducenter och distributörer världen över, samt den snabba tillväxten av våra digitala produkter, visar på relevansen i våra produkter och är grunden till vår långsiktiga lönsamma tillväxt. Därför lanserar vi även en fond för investeringar inom online-spel för att utveckla nästa generation av digitala underhållningsupplevelser", fortsätter MTG-chefen.

MTG har lanserat en investeringsfond som fokuserar på mindre investeringar i potentiella bolag inom online-spel i USA och Europa. Fonden om 30 miljoner dollar kompletterar MTG:s större förvärv och ska investera i fem till tio bolag varje år under de kommande tre åren.

Läs fler artiklar
LÄS MER